Volop Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Fillers en zonneschijn: Wat je moet weten voor een stralende huid

Fillers zijn een populaire manier om rimpels te verminderen, volumeverlies te herstellen en de huid een frissere en stralende uitstraling te geven. Deze behandeling kan een groot verschil maken in het uiterlijk en zelfvertrouwen, maar het is belangrijk om de juiste nazorg te bieden om optimaal van de resultaten te kunnen genieten. Een van de meest voorkomende vragen die mensen hebben over fillers is of ze na de behandeling in de zon mogen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste tips en adviezen om na een fillerbehandeling veilig van de zon te kunnen genieten.

De do’s en don’ts van zonneschijn na fillers

Na een fillerbehandeling wil je natuurlijk zo snel mogelijk genieten van je nieuwe uitstraling en misschien lekker na fillers in de zon zitten. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en de huid voldoende tijd te geven om te herstellen. Experts adviseren om minimaal drie dagen uit de zon te blijven na een fillerbehandeling. De reden hiervoor is dat warmte de bloedvaten kan verwijden, wat blauwe plekken kan veroorzaken en eventuele zwelling kan verergeren. Als er na drie dagen nog bijwerkingen zoals zwelling, roodheid of blauwe plekken aanwezig zijn, wordt geadviseerd om langer uit de zon te blijven totdat deze bijwerkingen zijn verdwenen.

Bescherm je huid met zonnebrandcrème

Om je huid optimaal te beschermen en te genieten van de zon na fillers in de zon, is het gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge SPF (minimaal 30, maar bij voorkeur 50) essentieel. Het wordt aangeraden om gedurende 2 weken na de behandeling zonnebrandcrème met SPF 50 te gebruiken. Dit helpt om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling en kan bijdragen aan het behoud van de resultaten van de behandeling. Zorg ervoor dat je regelmatig zonnebrandcrème aanbrengt, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt of als je huid nat wordt door zwemmen of transpiratie.

Kies voor kwaliteit bij je fillerbehandeling

Het kiezen van een betrouwbare en deskundige kliniek voor je fillerbehandeling is essentieel om de beste resultaten te behalen en eventuele complicaties te minimaliseren. BM Clinics is een gerenommeerde kliniek met BIG-geregistreerde artsen en huidtherapeuten die zich richten op kwaliteit, deskundigheid en laagdrempeligheid. Ze bieden gratis en vrijblijvende consulten aan om je wensen te bespreken en de beste behandeling voor jouw situatie te bepalen. Met 8 locaties verspreid over Nederland is er altijd een kliniek in de buurt.

Nazorg en garantie voor een zorgeloze behandeling

Naast het kiezen van een betrouwbare kliniek zoals bij BM Clinics, is het belangrijk om de aanbevolen nazorginstructies op te volgen om het beste uit je behandeling te halen. BM Clinics biedt 2 weken garantie op asymmetrie bij fillerbehandelingen en op spierbeweging bij botoxbehandelingen. Mocht je na de behandeling ongewone reacties of symptomen ervaren, zoals koorts, abnormale zwelling, pusvorming of pijn, neem dan onmiddellijk contact op met een professional. Door de juiste nazorg en het volgen van de adviezen van je behandelaar, kun je optimaal profiteren van je fillerbehandeling en stralen in de zon!