Volop Gezond
Image default
Nieuws en media

Contactlenzen een goed alternatief voor de bril

Contactlenzen je kent ze vast wel, want er zijn namelijk heel wat mensen die rondlopen met contactlenzen om beter te zien. Tuurlijk zijn er ook heel wat mensen die rondlopen met een bril, maar een bril kan in veel gevallen niet altijd even handig zijn en dan kan de keuze voor contactlenzen een mooie optie zijn om je ogen mee te corrigeren. Ook zijn er heel wat mensen die contactlenzen dragen omdat ze zichzelf een bril niet vinden staan.

Er zijn heel wat contactlenzen op de markt

 

Wil je contactlenzen dan is het assortiment wat verkrijgbaar is enorm. Er zijn veel verschillende fabrikanten die contactlenzen maken en vaak heeft elke fabrikant ook nog eens een enorm assortiment. Niet elke contactlens past bij een bepaalt persoon en de ene persoon draagt type A beter dan type B en bij een ander is dat weer net andersom.

 

Welke contactlenzen het beste bij je ogen passen dat kan een opticien of contactlensspecialist bepalen door middel van verschillende testen te doen. Na de testen zal de opticien of contactlensspecialist je adviseren in de keuze en zal je ook voorleggen om bijvoorbeeld voor daglenzen, weeklenzen of maandlenzen te kiezen.

 

Heb je alleen een vertesterkte nodig om beter te gaan zien dan kan je prima voor contactlenzen kiezen, maar heb je leesproblemen ook dan kan je geholpen worden met de zogenaamde multifocale lenzen. Ook zijn er torische contactlenzen op de markt en deze worden voorgeschreven door de opticien of contactlensspecialist als men in de bril cilinder glazen heeft.

 

Contactlenzen kopen

 

Wil je contactlenzen aanschaffen dan kan je dit doen in een optiek winkel, echter je kan contactlenzen tegenwoordig ook online bestellen. Je ziet wel een groot prijsverschil tussen de optiekwinkels en online aanbieders. Bestel je een lens online dan is deze vaak stukken goedkoper dan in een optiek winkel en verschillen in de prijzen kunnen oplopen tot 50%.