Volop Gezond
Image default
Schoonheid

Het beste van huidverzorging 2020: wat te verwachten van het komende jaar voor huidverzorging.

Wat staat er in 2020 op het gebied van huidverzorging in petto?

Huidverzorging is een booming business en we kunnen in 2020 enkele nieuwe trends verwachten.

Een van de belangrijkste dingen is de toevoeging van plantaardige ingrediënten. We zien ook een toename van natuurlijke merken en producten zonder vulstoffen of chemicaliën.

De trend verschuift nu naar Korean skincare met grote merken op de markt in Europa zoals Klairs of Cosrx.

Di zorgen voor meer maatwerk en personalisatie, waarbij bij het ontwikkelen van een product rekening wordt gehouden met ieders huidtype.

Het belang van hydratatie zal ook worden benadrukt, wat betekent dat we meer producten zullen zien die specifiek met dit in gedachten zijn ontworpen.

Naarmate mensen zich steeds meer bewust worden van wat ze op hun huid smeren en hoe dit hun gezondheid beïnvloedt, zullen we een toenemend bewustzijn zien over wat er in hun schoonheidsproducten zit en wat voor soort ingrediënten ze bevatten.

Wat weten we dit jaar over huidverzorging?

Het blijkt dat 2020 het jaar is voor de huidverzorging zoals we die kennen. Met de opkomst van nieuwe technologieën zoals lasers en ingrediënten van medische kwaliteit, kunnen we een nieuwe generatie producten verwachten.

We weten nu dat de belangrijkste trends voor 2020 zijn om gehydrateerd te blijven en producten met actieve ingrediënten te gebruiken. Maar er is meer dan dat – laten we eens kijken naar wat we dit jaar weten over huidverzorging:

Een trend die de laatste jaren aan kracht wint, is het gebruik van ingrediënten van medische kwaliteit in schoonheidsproducten. Een andere trend is lasertechnologie – we zullen dit jaar steeds meer laserbehandelingen met hoge intensiteit zien verschijnen. Deze behandelingen zijn gericht op verschillende huidaandoeningen zoals rimpels, acnelittekens en beschadiging door de zon.

Wat kunnen we verwachten van de toekomst van huidverzorging?

Elk nieuw jaar hebben we hoge verwachtingen van nieuwe baanbrekende technologie in de huidverzorgingsindustrie. Zo zijn er veel voorspellingen over de toekomst van 3D-printen in de medische wereld. Als nieuwe technologie is bewezen dat het een waardevol hulpmiddel is voor cosmetische chirurgie en dat het ook kan worden gebruikt om de menselijke huid te printen.

Er wordt voorspeld dat 3D-printers tegen 2020 cellen kunnen printen op een diepte van 25 micron en op maat gemaakte huidvervangers voor brandwondenpatiënten kunnen produceren. En met de vooruitgang in lichaamsscantechnologieën zoals MRI- of CT-scans, zal deze mogelijkheid de komende jaren realistischer worden.

https://kocosmo.nl/