Volop Gezond
Image default
Dier

Goed voedingsadvies voor het paard bij Equilin

Goed voedingsadvies voor het paard krijgen

Bij Equilin hanteren we hoge standaarden als het gaat om het welzijn van het paard. Dat doen we door paardenvoeding en paarden supplementen te ontwikkelen volgens de laatste wetenschappelijke kennis en op basis van nieuwe onderzoeken. Equilin brengt al haar beschikbare kennis over paardenvoeding en gezondheid in de praktijk met producten, advies en seminars. Ook kunnen paardenliefhebbers het boek ‘Het Nieuwe Voeren’ bestellen met de laatste inzichten omtrent voeding en gezondheid.

Krijg ook gratis voedingsadvies voor je paard op onze website!

Krijg voedingsadvies op maat voor je paard

Elk paard is anders en dus kun je nooit zomaar het rantsoen toepassen van het ene paard op een andere paard. Om goed advies te kunnen geven, hebben wij van Equilin een uitgebreide voedingswijzer gemaakt die iedereen kan invullen op onze website. Aan de hand van een aantal specifieke vragen kunnen onze specialisten jou een goed en gedegen advies geven over rantsoen, beweging en ruwvoer behoefte.

Het vinden van een goed balans tussen rantsoen en paard

Het leven van je paard veranderd ongetwijfeld. Afhankelijk van de situatie en vereisten van het paard dient ook het rantsoen en eventueel supplementen aangepast te worden. Denk aan hoeveelheid weidegang, training, dracht of ouderdom. Het voeradvies wat wij geven is natuurlijk altijd gebaseerd op de huidige situatie. Bij verandering van één van eerder genoemde aspecten, is vaak ook aanpassing van de voeding nodig.

Hoe zit dat met het ruwvoer advies?

Ruwvoer is absoluut een belangrijk onderdeel van paardenvoeding. Ruwvoer bestaat uit natuurlijk gras en is rijk aan energie. Tot enkele jaren terug was de algemene opvatting dat 1kg hooi voldoende is per 100kg lichaamsgewicht. Het overige rantsoen dat nodig was moest dan aangevuld worden met bijvoorbeeld krachtvoer en andere supplementen. Echter weten we nu veel beter en blijkt dat paarden een grotere ruwvoerbehoefte hebben. Drs. Annette van Weezel – eigenaar van Equilin – heeft dit wetenschappelijk onderbouwd in haar boek en is hiervoor zelfs beloond met een HIP Award in 2019. De werkelijkheid is dat de ruwvoerbehoefte in de meeste gevallen dubbel zo hoog moet zijn. Echter, als gevolg van meer ruwvoer betekent dit dat het paard ook meer energie binnenkrijgt. Denk aan eiwitten en suikers. Dit betekent dat de noodzakelijke aanvulling op het ruwvoer aangepast moet worden, zodat de darmflora in balans is en paarden en pony’s niet te dik worden en zich fit en gezond blijven voelen. De paardenvoeding van Equilin is volledig hierop aangepast!

Wat verstaan we onder krachtvoer

Krachtvoer herkennen we over het algemeen aan paardenbrokjes die ter aanvulling aan het paard worden gegeven. Deze smakelijke brokjes zijn voorzien van vitamines, mineralen en eiwitten. De verhouding hiervan verschilt natuurlijk per merk en zak. Bij Equilin hebben we bijvoorbeeld de BASIC’s , paardenvoeding dat gebalanceerd is op de moderne ruwvoerbehoefte en gericht is op een gezonde darmflora van het paard. Want een gezonde darmflora is de basis voor een goede gezondheid van het paard.

Bekijk ook:

Afhankelijk van de sport die de paard beoefent kan gericht advies gegeven worden over krachtvoer soort en het gebruik van supplementen. Voor paarden met gezondheidsklachten gelden andere eisen. Dankzij een speciaal aangepast rantsoen kan het paard beter herstellen.

https://www.equilin.eu/