Volop Gezond
Image default
Schoonheid

Om deze redenen is het beter om over te stappen van gewone shampoo naar shampoo bars

Shampoo bars

Het blokje handzeep is al eeuwen een begrip, maar het shampoo blok is dat nog niet zo lang. Het is eigenlijk hetzelfde concept, maar dan voor je haren in plaats van je handen. Met het oog op de toekomst ziet het eruit als de ideale vervanger van de shampoofles omdat het een stuk duurzamer is. De shampoo bar van Shampoo Bars is kwalitatief gezien ook niet minder dan gewone shampoo. Om deze redenen is het beter om over te stappen van gewone shampoo naar shampoo bars.

 

1. Het is beter voor het milieu

Te beginnen met het feit dat het gebruik van een shampoo bar een stuk milieuvriendelijk is dan het gebruik van een shampoofles. Ten eerste verbruikt een shampoo bar veel minder water dan gewone shampoo, die voor 80% uit water bestaat. Ten tweede wordt voor gewone shampoo ook heel veel plastic gebruikt terwijl een shampoo bar verpakt wordt in papier. En ten derde worden voor shampoo bars veel minder chemische stoffen gebruikt waarvan je liever niet hebt dat ze door het doucheputje gespoeld worden, omdat ze schadelijk zijn voor het milieu. Kortom, het is voor de natuur beter om shampoo bars te gebruiken in plaats van gewone shampoo.

 

2. Het is duurzamer

Gemiddeld gaan shampoo bars drie keer langer mee dan shampooflessen. Een shampoo bar is in eerste instantie misschien wel iets duurder dan gewone shampoo, maar doordat de shampoo bar langer meegaat haal je dat er wel uit. Shampoo bars zijn dus een stuk duurzamer dan gewone shampoo flessen.

 

3. Het is gezonder

Shampoo bars zijn gezonder voor je huid en haren dan gewone shampoo. In veel gewone shampoos zitten namelijk chemische stoffen als sulfaten, sls en parabenen. Het is beter om zo min mogelijk in aanraking te komen met dit soort stoffen. Deze chemische stoffen zitten niet in shampoo bars omdat die op natuurlijke basis worden geproduceerd. Je huid en je haren krijgen hierdoor veel beter de kans om op een natuurlijke wijze voor zichzelf te zorgen en te helen.

 

4. Het is makkelijker aan te leren dan je denkt

Een van de grootste problemen die mensen denken te hebben met het gebruik van shampoo bars is het aanleren van het gebruik ervan. Het klinkt ook een stuk ingewikkelder dan het gebruik van een shampoofles, maar dat valt best mee. Met wat water gaat de shampoo bar namelijk schuimen en kun je het op je haar aanbrengen. Het is eventjes wennen, maar je zult merken dat je er na een tijdje helemaal niet meer over nadenkt.

 

5. Het is makkelijk mee te nemen op reis

Een van de grootste voordelen die ik zelf van shampoo bars heb ondervonden is dat ze zo lekker makkelijk in je tas passen. Er passen wel tien van die blokjes op de plek van een shampoo bar en dat is enorm handig als je al beperkte ruimte hebt. Ook is het nadeel van een fles shampoo in je rugzak dat je die niet altijd mee het vliegtuig in mag nemen, omdat die bijvoorbeeld te groot is. Dat probleem zul je met shampoo bars nooit hebben.