Volop Gezond
Image default
Schoonheid

Een borstvergroting doet wat met je zelfbeeld

Wanneer je niet tevreden bent over je lijf, dan doe je daar wat aan. Je gaat naar de kapper om die grijze haren te laten wegwerken, je gaat naar een schoonheidsspecialiste voor het bijwerken, epileren en verven van je wenkbrauwen. Met een regelmatig bezoekje aan de pedicure zorg jij ervoor dat je voeten er altijd weer als nieuw uitzien en in de zomer aan het strand liggen zorgt voor een lekker kleurtje. Ook let je op wat je eet wanneer je broeken te strak komen te zitten en ga je misschien wel naar de sportschool om wat strakker in je vel te komen. Maar wat doe je als je écht niet tevreden bent met je lijf? Als je je borsten te klein vindt of als er, na je bevalling, niets van over is gebleven? Dan duik je weg in oversized shirts en doe je alsof je daar geen last van hebt. Maar waarom? Een borstvergroting is natuurlijk een operatie, maar wel één die in een borstvergroting kliniek volledig veilig en met schitterend resultaat kan worden uitgevoerd.

Voel je zekerder na een borstvergroting

We hebben allemaal de nare verhalen over verkeerde implantaten wel gehoord, maar die worden nu écht niet meer gebruikt. In de CosmedKliniek gaan ze niet alleen voor het mooiste resultaat, maar ook voor de meest veilige manier van werken. De chirurgen zijn niet alleen vakkundig, maar ook op de hoogte van alle technieken die ervoor zorgen dat jij met een mooi stel borsten de kliniek weer verlaat. Ze zullen niet alleen kijken naar jouw wensen, maar je ook adviseren over een goede cupmaat voor bij jouw lijf. Niet te groot, niet te klein.

Borsten zijn belangrijk voor veel vrouwen. Het maakt dat shirtjes, hemdjes en jurkjes net wat mooier zitten en daarbij is het ook nog eens zo dat je complete houding verandert als je zekerder bent van jezelf. Je loopt meer rechtop. Je wilt wél weer gezien worden en durft dat mooie shirtje te dragen zonder je af te vragen of het iemand zal opvallen dat je zo weinig boezem hebt.

Herstel na een borstvergroting kan heftig zijn

Het gaat hier immers om een echte operatie, onder narcose. De wond kan gevoelig zijn en je kunt je wat suf voelen van de narcose. Maar vaak is dit leed al snel vergeten. Het resultaat is waar je het allemaal voor doet. Toch zijn er wel zaken waar je om moet denken na een borstvergroting. Zo is het belangrijk om je littekens, want die zullen er zijn, goed in de gaten te houden en zodra de wond dicht is in te smeren met littekencrème. Dit om te voorkomen dat het litteken lelijk wordt. Ook wordt het ernstig afgeraden om zwaar te tillen in de eerste weken na de operatie. Zo krijgen de wonden de rust om te kunnen genezen én komt er geen spanning op de littekens te staan.

Maar er zijn ook leuke dingen!

Zo is het natuurlijk geweldig om voor de eerste keer een BH te kopen voor je “nieuwe” borsten. Je zult merken dat je even moet wennen aan het idee dat je aan de andere kant van de winkel moet zijn. Ga je, na je operatie, voor het eerst naar een lingeriewinkel? Dan is het wel verstandig om je goed te laten opmeten door één van de medewerksters. Je voorkomt dan dat je alsnog een slecht passende BH aanschaft!