Volop Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Minerale foundation: de nieuwste make-up trend

De wereld van de schoonheid verandert voortdurend, en de nieuwste make-uptrend is die van de minerale foundation. Vroeger was minerale make-up nog niet bekend, maar steeds meer mensen gebruiken minerale make-up. In dit artikel bespreken we wat minerale foundation is en wat de voordelen zijn.

Wat is minerale foundation?

In de basis is een natuurlijke minerale foundation een los poeder dat op het gezicht wordt aangebracht om imperfecties te bedekken en de huid een gladde, egale afwerking te geven. Minerale foundation bestaat uit fijngemalen mineralen zoals mica en ijzeroxide. In tegenstelling tot gewone foundation zijn er geen conserveringsmiddelen, geurstoffen of kleurstoffen aan toegevoegd. Mineralen zijn natuurlijk voorkomende stoffen in de grond, zoals rotsen en aarde. Ze komen ook voor in het menselijk lichaam en zijn noodzakelijk voor de gezondheid, daarom is een minerale foundation zo heilzaam. Omdat mineralen van natuurlijk zijn veroorzaken ze veel minder snel irritaties.

Hoe verschilt minerale foundation van gewone make-up?

Minerale foundation verschilt in een paar opzichten van gewone make-up; het meest opvallende verschil is dat de kleur veel natuurlijker is en mooi in de huid versmelt en dus niet dik op de huid ligt. Hij is ook zeer licht, in tegenstelling tot gewone foundation die zwaar kan aanvoelen op het gezicht. Ook kan het met sommige foundations voorkomen dat het erg in de rimpels gaat zitten. Dat is bij minerale foundation niet het geval. Het grootste verschil is natuurlijk de ingrediënten. Minerale make-up bestaat voor 100% uit natuurlijke grondstoffen. Reguliere make-up bevat vaak conserveringsmiddelen, waar veel mensen een allergie voor hebben of voor kunnen opbouwen. De dekking van minerale foundation is wel iets minder, maar deze kun je gemakkelijk opbouwen door nog een laagje aan te brengen.

Waarom minerale foundation gebruiken?

Minerale foundations zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die hun huidverzorgingsroutine zo natuurlijk mogelijk willen houden. Minerale make-up is ook heel lang houdbaar, soms tot wel 2 jaar. Minerale foundations zijn er in veel verschillende tinten en ondertonen, dus het is niet moeilijk om de perfecte te vinden. Minerale foundations zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid, omdat ze vrij zijn van geurstoffen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Bovendien verstoppen ze de poriën niet en bevatten ze geen oliën zoals sommige andere soorten foundation.

Tips voor het vinden van de juiste minerale foundation

Het belangrijkste, maar tegelijkertijd ook het moeilijkste is het vinden van de juiste kleur. Foundations zijn er in soms wel tig verschillende kleuren. Soms zie je ook een letter in het kleurnummer, dat staat vaak voor de ondertoon. De c van cool, een koele ondertoon. De n van een neutrale ondertoon. En de w van een warme ondertoon. De ondertoon van jouw huid is dus ook erg belangrijk. De ondertoon van je huid kan je op twee manieren bepalen:

  1. Houd een spierwit papier naast het gezicht. Bij een koele ondertoon lijkt de huid roze, of blauwachtig. Bij een warme ondertoon lijkt de huid meer perzikkleur. Neigt de huid niet naar roze, maar ook niet naar perzikachtig? Dan heeft de huid een neutrale ondertoon.
  2. Je kan ook kijken naar de aderen in de pols. Bij blauw/paarskleurige aderen heb je een koele ondertoon. Bij groene aderen, heeft de huid een warme ondertoon. Hebben de aderen geen duidelijke blauwe, paarse of groenige kleur? Dan heeft de huid een neutrale ondertoon.

Samenvatting

Minerale foundation is de nieuwste trend in de wereld van de schoonheid. Het is een lichtgewicht, lang houdend product en het belangrijkste, vrij van geur- en kleurstoffen. Het is een geweldige optie voor mensen met een gevoelige huid die een meer natuurlijke afwerking van hun make-up willen. Minerale foundation is ideaal voor vrouwen van alle huidtypes omdat het een lichtgewicht formule heeft die de hele dag blijft zitten. De natuurlijke formule maakt het een goede keuze voor alle huidtypes, vooral voor mensen met een gevoelige huid die gevoelig is voor irritatie door synthetische ingrediënten.

https://www.onlinedrogisterij.nl/