Volop Gezond
Image default
Organisaties

Waarom kiezen voor affiliate marketing?

Waarom kiezen voor affiliate marketing?

Affiliate marketing is steeds populairder aan het worden in Nederland, maar ook buiten onze grenzen. Het is eigenlijk best simpel uit te leggen, ondanks de dure naam. Je gaat producten verkopen voor een bepaald bedrijf. Bij kleine bedrijven krijg je een percentage oplopend tot 50% van de aanschafwaarde. Bij de grotere bedrijven bedraagt dit maximaal 12%. Echter wil dit niet zeggen dat je geen “goedkope” producten kwijt kunt op je website, webshop of blog. Integendeel. Het percentage wordt berekend over alle producten die iemand via jouw affiliate link besteld. Dus als hij of zij 10x een goedkoop product besteld dan kan het bedrag toch nog aardig oplopen.

Meestal doen mensen dit naast hun reguliere baan. Dit omdat je niet altijd zeker bent van omzet, want het is maar net het publiek wat jij weet te trekken. Alhoewel er steeds meer mensen zijn die duizenden euro’s per maand verdienen. Echter merk je ook wel de pieken en dalen die je ook ziet in normale winkels. In de winterperiode wordt er veel meer online gekocht als in de zomer. Echter is in Januari vaak het geld op vanwege de feestdagen. Het kan dan rond die tijd ook net even wat minder zijn. Het beste kun je ongeveer 400-1500 euro per maand aanhouden, zodat je altijd safe zit. In principe is dit dan op basis van 4-6 uurtjes werk per week. Als iets viral gaat dan kan dit bedrag explosief oplopen. Het is dus ook een beetje een kwestie van geluk.

Een affiliate website laten ontwerp

De enige opstartkosten die je hebt bij affiliate marketing zijn die van het Affiliate website ontwerp. Je hoeft namelijk alleen een website te maken, want de rest gebeurd via de andere bedrijven. Het is dus niet nodig dat jij een support hebt of een fysieke voorraad. Het beste kun je kiezen voor een CMS systeem zoals WordPress. Hiermee kun je alles zelf gaan doen. Dit scheelt niet alleen een hoop mailen, maar op de lange termijn ook veel geld.

Een betere positie in de zoekmachine met linkbuilding

 

Linkbuilding met blogs is een goede manier om in de zoekmachine op te gaan vallen. Dit is vaak nog niet eens zo duur als je zelf de teksten schrijft. Echter als je goed wil scoren kan het geen kwaad om een SEO tekstschrijver in te huren. Hij of zij weet precies welke woorden je moet gebruiken en hoeveel en waar de zoekwoorden terug moeten komen. Afhankelijk van het verdienmodel kun je een keuze maken voor het wel of niet inhuren van een marketingbureau. Let wel op dat het veel tijd kost als je dit als leek zelf gaat doen.