Volop Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

De meest leuke honden

De meest leuke honden

Er is een reden waarom we leuke honden de beste vriend van de mens noemen – dat is omdat deze trouwe wezens onvoorwaardelijk van ons houden en alles voor hun baasje zouden doen.  Maar zijn sommige leuke honden rassen vriendelijker dan andere?  Nou, elke hond is anders, en persoonlijkheden kunnen zelfs bij hetzelfde ras verschillen. Maar als je op zoek bent naar een hond die je bijna gegarandeerd een speciaal gevoel geeft, dan zijn dit de meest leuke honden.

 • Golden Retriever- Het is veilig om te zeggen dat dit ras een van de meest persoonlijke is die er zijn. Golden Retrievers staan altijd te popelen om te behagen en hebben een rustig temperament, wat betekent dat ze graag met iedereen omgaan – zelfs met andere huisdieren!
 • Boston Terriër- Deze kleine leuke honden zijn makkelijk in de omgang en houden ervan om bij mensen in de buurt te zijn. Het is zelfs zo dat knuffelen hoog op hun prioriteitenlijstje staat. Ze maken graag nieuwe vrienden en zijn altijd in voor een speelsessie.
 • Labrador Retriever- Met hun grote bruine ogen en lachende gezichten is het onmogelijk om niet verliefd te worden op een Labrador Retriever, en je kunt er zeker van zijn dat het niet lang zal duren voordat ze ook verliefd worden op jou.  Deze lieve pups zijn loyaal en altijd blij om bij mensen in de buurt te zijn.
 • Poedel- Poedels worden vaak verkeerd voorgesteld als verwaand of afstandelijk, maar dit kan niet verder van de waarheid zijn. Dit aanhankelijke ras is uiterst liefdevol en brengt graag tijd door met zijn baasjes. Ze zijn super intelligent en zijn de perfecte metgezel voor elk gezin.
 • Border Collie- Dit energieke ras houdt van gezelligheid door beweging en is altijd het gelukkigst in de buitenlucht. Hun vermogen om zich af te stemmen op hun baas betekent dat ze bijzonder goed zijn in hondensporten als behendigheid en vliegende schijf, maar ze doen graag mee aan elke vorm van spel zolang er een mens bij betrokken is.
 • Beagle- Dit vrolijke ras werd gefokt om deel uit te maken van een roedel, zodat ze goed overweg kunnen met andere honden en gemakkelijk met mensen omgaan. Hun beminnelijke aard betekent dat ze, met wie je ook bent en wat je ook doet, goed gemanierd en rustig zullen zijn.
 • Ierse setter- Een vriendelijke hond met een happy-go-lucky houding, de Ierse Setter is een grote gever van affectie. Deze leuke honden hebben veel energie, maar ze zijn altijd in voor een leuke tijd, en hun liefde voor beweging maakt ze een geweldige wandelpartner voor zowel volwassenen als kinderen.
 • Staffordshire Bull Terrier- Staffordshire Bull Terriers zijn trouwe honden die gemakkelijk opschieten met mensen van alle leeftijden. Een goede socialisatie helpt hun echt lieve persoonlijkheden uit te stralen, en ze zijn altijd in voor een spelletje apporteren of een ouderwetse wandeling.
 • Cavalier King Charles Spaniel- Deze kleine pup werd gefokt als gezelschapshond, dus het is geen verrassing dat ze graag sociaal zijn. Deze vriendelijke honden houden ervan om geliefd te zijn en zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze lekker op de bank liggen met hun baasje.
 • Cockapoo- De Cockapoo is een levendige, extraverte hond, een van de favoriete hondenrassen van het land, en het is gemakkelijk te zien waarom. Ze zijn vrolijk, willen graag behagen en zijn graag in de buurt van mensen. In feite staan spelen en knuffelen altijd bovenaan hun takenlijst!
 • Boxer- Zoek niet verder dan de Boxer voor gezinnen die op zoek zijn naar een grote hond die graag speelt. Deze energieke leuke honden zijn graag in de buurt van hun mensen en zullen je altijd met emmers enthousiasme begroeten.
 • Shih Tzu- Wist je dat Shih Tzus oorspronkelijk werden gehouden door Tibetaanse monniken, en geschonken aan Chinese royalty’s? Deze kleine pups houden ervan om bij hun baasje op schoot te kruipen voor een knuffel en gedijen op de genegenheid en aandacht van hun mensen.
 • Franse Bulldog- Franse Bulldoggen zijn favoriet bij de fans, en dat weten ze. Ze genieten overal van aandacht en kunnen het goed vinden met kinderen en volwassenen. Hun eigenzinnige, relaxte karakter maakt ze een perfecte keuze voor gezinnen en mensen die voor het eerst een hond nemen.
 • Basset Hound- Basset Hounds zijn relaxte leuke honden die over het algemeen goed opschieten met de meeste mensen als ze in hun vroege leven goed gesocialiseerd zijn. Ze zijn graag in de buurt van mensen, zelfs als je ’s avonds gewoon de bank deelt. Bovendien zijn ze geweldig met kinderen dankzij hun lieve aard.
 • Cocker Spaniel- Cocker Spaniels zijn energierijke pups die passen bij een actief huis. Met de juiste socialisatie en training kunnen het ongelooflijk aanhankelijke, grappige en vrolijke pups zijn die gemakkelijk in het gezinsleven passen.

Je kunt ook overwegen een zwerfhond te adopteren.