Volop Gezond
Image default
Tandheelkunde

Zelf tanden bleken

Zelf tanden bleken

Zelf tanden bleken met whitening strips kan een effectief en gemakkelijk manier zijn om uw tanden op te krikken en ze een mooie, heldere gloed te geven. Er zijn echter een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u begint met het bleken van uw tanden thuis.

Alvorens u begint

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat niet alle tanden geschikt zijn voor bleken. Als u vullingen, kronen of bruggen hebt, zullen deze niet bleken op dezelfde manier als uw natuurlijke tanden. Dit kan leiden tot een ongelijkmatig resultaat. Als u twijfelt of bleken voor u geschikt is, raadpleeg dan een tandarts voordat u begint.

Daarnaast kan bleken uw tanden gevoeliger maken of impact hebben op uw tandvlees. Als u al gevoelige tanden of tandvlees hebt, moet u misschien overwegen om een tandarts te raadplegen voordat u begint met bleken. De tandarts kan u adviseren over manieren om de gevoeligheid te verminderen of om een product te gebruiken dat minder gevoeligheid veroorzaakt. De producten van het merk Witter Gebit zijn bijvoorbeeld veilig voor uw tandvlees en uw tanden. Hun whitening producten bestaan namelijk niet uit het schadelijke peroxide maar zijn op basis van het revolutionaire whitening ingrediënt: PAP+.

Whitening Strips

Als u besluit om te gaan voor zelf tanden bleken thuis, is het belangrijk om de whitening strips volgens de instructies op de verpakking te gebruiken. Dit betekent dat u ze zo lang moet gebruiken als aanbevolen en dat u ze niet langer moet gebruiken dan aanbevolen. Overmatig gebruik kan complicaties zoals (tijdelijke) gevoeligheid geven.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat tanden bleken een prachtige oplossing is, maar uw tandkleur zal zoals gewoonlijk nog steeds afhankelijk zijn van factoren zoals levensstijl, voeding en dranken. U zult waarschijnlijk na verloop van tijd uw tanden opnieuw moeten bleken om het gewenste resultaat te behouden. Het is daarom belangrijk om goed voor uw tanden te blijven zorgen door ze twee keer per dag te poetsen, te flossen en naar de tandarts te gaan voor reguliere check-ups.

In het kort

In samenvatting kan zelf tanden bleken met whitening strips een gemakkelijke en effectieve manier zijn om uw tanden op te krikken, maar het is belangrijk om de instructies op de verpakking op te volgen en rekening te houden met eventuele gevoeligheid of andere overwegingen.