Volop Gezond
Image default
Fitness

De betekenis van fysiotherapie

Veel mensen maken gebruik van een fysiotherapie, maar wat houdt dat precies in? Fysiotherapie kan gebruikt worden wanneer mensen behandeld willen worden voor hun klachten aan de spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Door verschillende behandelingen en trainingen toe te passen kan fysiotherapie helpen om de klachten te verminderen. Er zijn verschillende behandelingen die een fysiotherapeut kan uitvoeren. Uiteraard zijn de standaard behandelingen zoals een schouderbehandeling of een knie behandeling beschikbaar. Verder maken fysiotherapeuten gebruik van technieken zoals shockwave, dry needling en manuele therapie. Al deze technieken zorgen ervoor dat klanten nog beter behandeld kunnen worden en hun problemen worden opgelost.

De kracht van oefentherapie

Een ander woord voor oefentherapie is fysio fitness. Bij fysio fitness is het doel dat mensen door middel van trainingen kunnen herstellen. In een oefenzaal wordt er met u getraind door gebruik van een op maat gemaakt plan. Voor (top)sporters is deze manier van trainen ideaal na een blessure. Hierdoor worden de spieren weer getraind en is het voor de sporter makkelijker om op het oude niveau te komen. Door een één op één setting weet u zeker dat u oefeningen krijgt die voor uw blessure het beste helpen. Verder wordt medische fitness ook regelmatig in groepen gegeven. Door het hanteren van een persoonlijke aanpak worden de trainingen optimaal benut. De sessies duren een uur en worden aangepast naar uw conditie en fysieke mogelijkheden. Door het regelmatig evalueren van de sessies komt u erachter waar de verbeterpunten liggen en waar er voortgang geboekt is. Een fysiotherapie die deze manier hanteert, is Fysio i in Zeist .

Fysiotherapie aan huis

Voor mensen die niet altijd in de gelegenheid zijn om een fysiotherapie te bezoeken, maar er wel een nodig hebben, kunnen fysiotherapeuten bij u aan huis komen. Wanneer u bijvoorbeeld pas een operatie ondergaan bent en minder mobiel bent, kunt u hier gebruik van maken. Door fysiotherapie aan huis aan te bieden, kunnen fysiotherapeuten alsnog mensen behandelen die die hulp nodig hebben. Door bepaalde behandelingen en oefeningen thuis te doen, is het voor u dus niet nodig om naar de fysiotherapeut te gaan. Tevens geven fysiotherapeuten u huiswerk en andere opdrachten mee om thuis uit te voeren, zodat u op deze manier langzaam kunt herstellen van uw klachten. Echter werkt iedere fysiotherapeut met andere voorwaarden, dus bekijk eerst even goed hoe uw fysiotherapeut te werk gaat.

https://fysio-i.nl/