Volop Gezond
Image default
Dier

Vogels voeren in de tuin

Vogels voeren in de tuin

Bij het voeren van de vogels is het belangrijk dat je goed Vogel voer gebruikt. Het zijn immers wezens die gewend zijn van de inheemse natuur te genieten. Zo krijgen ze bijvoorbeeld veel kracht van planten, noten en bessen. Bovendien zijn ze ook gek op een stukje gras wat al lang niet aangeraakt is, want hier zitten voor hun de meeste vitamines in. Ook kunnen ze dit makkelijk meenemen om er een nestje van te maken net als de takken. Ook is het belangrijk om het op de juiste manier aan te bieden aan de vogels. Dit omdat ze ook wel van een beetje uitdaging houden. Zo is het leuk om het vogelvoer in het netje te geven, want zo kunnen ze bescheiden eten en heb jij er het langste plezier van !

Waarom ze zo gek zijn op meelwormen

Je kunt meelwormen kopen in de winkel en online. Vooral in gedroogde vorm zijn de vogels er gek op. Deze zijn niet alleen houdbaar, maar zo blijven ook alle vitamines voor hen over. Bovendien zitten er ook heel veel eiwitten in, waar vogels hartstikke gek op zijn. Het is voer op natuurlijke basis en daarmee voor zowel de wilde als de tamme vogels. Ook zitten er nog eens veel oliën in de meelwormen, wat voor een gezonde vetlaag zorgt voor de vogels. Daarnaast biedt het ook bescherming tegen het zogenaamde verenpikken. Een ander positief punt is dat de vogels op deze manier naast eiwitten ook voldoende vezels binnen krijgen. Hier kunnen ze het hele jaar smullen, dus ook buiten de winter kun je ze heerlijk op een bordje leggen voor de vogels.

Wat kun je in de zomer doen ?

In de zomer vinden de vogels het heerlijk om lekker te kunnen genieten van een fris badje. Een schoteltje of een kom met water wat je zeker iedere dag ververst, vinden ze heerlijk. Zorg er wel voor dat dit niet in de volle zon staat, want dan warmt het snel op. Zorg er ook voor dat het niet te dicht bij bomen of struiken staat. Vogels kunnen als ze nat zijn een paar minuten niet vliegen. Dit overschatten ze zelf vaak, dus wees voorzichtig. Bovendien groeien er ook algen op het water als je dit in de zon zet. Dit is niet alleen schadelijk voor de gezondheid van mensen, maar ook voor dieren. Het badje kun je het beste op de grond plaatsen, want dit doen de vogels het liefste zo laag mogelijk. Ook zou je er een beetje zand of wat stenen in kunnen doen zodat ze niet uitglijden.

 

Wat mag een vogel absoluut niet hebben ?

Het is belangrijk dat je vogelvoer koopt met een goede verpakking zodat de vogels niet in een keer kunnen eten. Als je los vogelvoer gaat strooien dan moet je ook niet te veel doen. Je kunt het dan beter meerdere keren per dag doen. Op deze manier bederft het verse voedsel ook niet voor de andere vogels die misschien later nog komen. Ook is het goed om op verschillende plekken te strooien. Sommige vogels zijn verlegen en die komen dan vooral in de struiken en beschutte plekken.