Volop Gezond
Image default
Tandheelkunde

Het belang van een tandarts in Den Haag

Waarom naar een Tandarts in Den Haag? Naar de tandarts gaan is voor veel mensen niet hun favoriete bezigheid. Toch wordt het aangeraden om jouw gebit twee keer per jaar te laten controleren door een tandarts. De tandarts kijkt of jouw gebied gaatjes bevat, of jouw tandvlees nog gezond is en of jij geen tandplak rondom de tanden hebt. Deze kwaaltjes kunnen leiden tot een slechte adem of nog erger, een aangetast gebit. Ga dus minstens twee keer per jaar naar de tandarts om jouw gebit in optimale conditie te houden.

Wat doet een tandarts bij een gewone controle?

Wat doet een tandarts bij een reguliere controle? De tandarts gaat allereerst kijken of jij tandplak op jouw gebit hebt. Tandplak is de veroorzaker van gaatjes in jouw gebit. Tandplak is niets meer dan een ophoping van bacteriën. Deze bacteriën produceren zuren die de glazuurlaag van jouw tanden aantasten en dus gaatjes veroorzaken. Wanneer jij dit laat zitten, ontstaat er een kans op tandsteen. Dit hard geworden tandplak. Als laatste controleert de tandarts of jouw tandvlees nog gezond is. Hier wordt gekeken naar ontstekingen. Is het tandvlees roze? Dan heb jij gezond tandvlees. Alle werkzaamheden bij een gewone behandeling op een rij:

    • Tandsteen verwijderen
    • Tandplak
    • Gezond tandvlees

Kindertandarts Den Haag

Wat is het verschil tussen een Kindertandarts in Den Haag en een gewone Tandarts in Den Haag? Een kindertandarts heeft zich gespecialiseerd op het gebied van kindertandheelkunde. Deze behandelingen zijn gericht op extreem bange kinderen, kinderen met veel gaatjes en kinderen met gedragsproblemen. Daarnaast behandelen zij ook op kinderen met beperkingen. Zowel lichamelijk als verstandelijk. Doordat de tandarts een inschatting kan maken op het gedrag van een kind, kan de tandarts goed inspelen op de situatie tijdens de behandeling.

Specialisaties tandarts

Een tandarts specialiseert zich op meerdere gebieden. Er zijn veel verschillende specialisaties onder tandartsen. Zo kan een tandarts gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van een Wortelkanaalbehandeling, maar bijvoorbeeld ook op tanden bleken. Wanneer jij een probleem met jouw gebit hebt, wil jij graag behandelt worden door de tandarts met de beste specialistische ervaring. Daarmee verklein je de kans op problematiek met jouw gebit.

https://www.artofteeth.nl/