Volop Gezond
Image default
Diensten

Pijn aan voeten? Zoek hulp bij een podotherapeut

In je hele leven loop je vele kilometers. Dit kan snel gaan, langzaam gaan en je maakt soms een sportsessie mee. Vervelend wordt het wanneer je klachten ervaart tijdens het lopen, bewegen of het sporten. Dit kunnen klachten zijn aan je voeten, maar ook aan je knieën, heupen of lage onderrug. Ervaar je deze klachten? Loop hier dan niet mee verder maar breng een bezoekje aan een professionele podotherapeut. Hij of zij helpt je graag van je klachten af en zorgt ervoor dat je je dagelijkse activiteiten weer pijnvrij kan oppakken. Want wist je dat de meeste pijnklachten worden veroorzaakt door een verkeerde stand van je voeten? Twijfel dus niet langer en loop niet door met klachten. Breng een bezoek aan de podotherapeut Zaanstad en sta versteld van hetgeen hij of zij met je klachten kan doen. 

Wat doet een podotherapeut?

De podotherapeut Zaanstad is een professioneel opgeleide gezondheidsprofessional die is gespecialiseerd in de onderste ledematen. Denk hierbij aan je voeten, knieën, heupen en je lage onderrug. Pijnklachten in je onderste ledematen ontstaan vaak door een afwijkende stand van je voet of een afwijkend looppatroon. Een professionele podotherapeut brengt de klachten in kaart om vervolgens een behandelplan op te stellen. Dit behandelplan kan bestaan uit oefeningen, het aanmeten van steunzolen of medical taping. Ook speelt de podotherapeut een belangrijke rol bij de behandeling van klachten aan de voeten van mensen die te maken hebben met diabetes. Voetverzorging is hierbij erg belangrijk en de podotherapeut kan daar een grote rol in spelen. De podotherapeut Zaanstad helpt je dus met het in kaart brengen van de klachten en het starten van een behandeling wanneer je te maken hebt met klachten aan je voeten, knieën, heupen of lage rug. 

De behandelingen van een podotherapeut

Om de klachten te behandelen kan de podotherapeut veel verschillende handelingen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanmeten van steunzolen, medical taping, ortheses, het aanbrengen van nagelbeugels en het geven van adviezen en oefeningen bij een afwijkend looppatroon. Bovendien helpt de podotherapeutbij het verzorgen van voeten en voetwonden van diabetespatiënten en kan de podotherapeut een behandelplan opstellen. In dit behandelplan worden verschillende behandelingen gecombineerd om te voorkomen dat klachten blijven opspelen. Een terugkeer naar pijnvrije dagelijkse handelingen staat hierbij centraal. Heb je te maken met pijnklachten? Twijfel dan niet en breng een bezoekje aan de professionele therapeut. De podotherapeut Zaanstad staat altijd klaar voor advies en behandeling; ook wanneer je verwacht dat de klachten niet vanuit de voeten komen.

Heb je pijn bij het lopen? 

Of ervaar je pijn tijdens het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden? Zoek dan zeker hulp bij de podotherapeut Zaanstad. Hij of zij kan je helpen de klachten in kaart te brengen en kan een behandelplan starten om te zorgen dat je je dagelijkse activiteiten weer pijnvrij kan uitvoeren. Loop gerust eens een kliniek binnen voor vrijblijvend advies. Je loopt tijdens je hele leven vele kilometers en het is prettig en fijn om dat pijnvrij te kunnen blijven doen. Ook bij klachten aan knieën, lage rug of heupen kan je terecht bij een podotherapeut Zaanstad.