Volop Gezond
Image default
Specifieke stoffen

Badstof hoeslaken

Badstof hoeslaken

Een badstof hoeslaken is een hoeslaken van badstof. Een badstof hoeslaken heeft een aantal belangrijke voordelen boven andere materialen. Waarom dit materiaal voor het bed? Blijf lezen! Dit artikel legt uit wat badstof hoeslakens zijn, hoe ze gemaakt worden en hoe je ze kunt schoonmaken. Door de unieke samenstelling van badstof zul je heerlijk slapen op een hoeslaken van badstof.

Wat is een badstof hoeslaken?

Het eerste wat vaak in je opkomt als je “badstof” hoort, is meestal een handdoek of washandjes. En inderdaad, de badartikelen vinden hun oorsprong in de stof waarvan ze gemaakt zijn: badstof. Maar het gaat niet zozeer om handdoeken als wel om een ongelooflijk resistente en ook zacht en comfortabel materiaal.

Badstof hoeslakens zijn gemaakt van katoen en met de machine vervaardigd. Het oppervlak van de badstof is bijzonder glad, waardoor het helemaal geen pijn doet als je erop slaapt. Daardoor ademt je huid goed en blijf je droog tijdens de slaap. Een bijkomend voordeel is dat zo’n laken aangenaam warm aanvoelt in de winter en aangenaam koel in de zomer, wat een positieve invloed heeft op de bloedsomloop.

Badstof hoeslakens bevatten zowel de eigenschappen van katoenen lakens als die van polyester: ze zijn gemakkelijk te onderhouden en wasbaar tot 60 graden Celsius (aanbeveling 40 graden Celsius). Net als ander beddengoed moet het laken voor het eerste gebruik gewassen worden om onaangename verrassingen te voorkomen als je het eruit haalt.

Wat zijn de kenmerken van badstof hoeslakens?

De kenmerken van badstof hoeslakens zijn, ten eerste, hun zachtheid en ruwheid. Het materiaal is aangenaam warm in de winter en aangenaam koel in de zomer, waardoor het een goede optie is voor gebruik het hele jaar door. Bovendien zijn badstof hoeslakens vochtabsorberend en duurzaam, en tevens ademend. Ze kunnen in de wasmachine gewassen worden tot 60 graden Celsius (aanbeveling: 40 graden Celsius).

Daarnaast is een badstof hoeslaken erg ademend en duurzaam vanwege het katoen. Bovendien is badstof vochtabsorberend en dat maakt het een goede optie voor patiënten met incontinentie of overmatige transpiratie. Al met al is een badstof hoeslaken heel prettig voor de huid en lekker warm door het grotere oppervlak door de samenstelling van het materiaal. Bovendien is er geen onaangename geur na gebruik door wassen op 40 graden.

Meer weten over badstof hoeslakens, of misschien ben je wel op zoek naar een badstof hoeslaken om te kopen? Ga naar Dekbedenzo.nl voor de beste aanbiedingen van Nederland.

https://dekbedenzo.nl/c/hoeslaken/badstof/