Volop Gezond
Image default
Fitness

Wil je weer gaan beginnen met sporten?

Ineens ben je het zat: je broeken zitten niet meer lekker, je conditie is lang niet meer zoals deze ooit is geweest en eigenlijk wil je daar wel wat aan doen. Maar ja, lekker op de bank ploffen na een dag hard werken is ook wel erg lekker. Hoe kun je dan toch gemotiveerd aan het sporten gaan? Door contact op te nemen met Personal Fitness Nederland. De vestigingen van Personal Fitness Nederland vind je in heel Nederland. Met maar liefst 92 vestigingen is er altijd wel een bij jou in de buurt.

Ga niet zomaar weer beginnen met sporten

Heb jij, net als heel veel anderen, te veel stil gezeten tijdens de hele corona-ellende? Dan is de verleiding groot om gewoon weer te gaan beginnen. Je stapt je oude, vertrouwde, sportschool binnen en je gaat op je oude schema verder. Maar is dat verstandig? Eigenlijk niet. Je loopt dan de kans op flinke blessures en overbelasting. Je conditie is, na al die tijd stilzitten, lang niet meer zoals deze was voor corona. Zeker wanneer je ook nog corona hebt gehad, kan je conditie achteruit gehold zijn. Het is daarom verstandig om te gaan trainen met een personal trainer. Personal Training zorgt ervoor dat je op een voorzichtige manier weer kunt gaan opbouwen.

Begin op je huidige niveau

Je kunt nog zo graag je oude niveau weer heel snel willen halen, toch is het verstandiger om eerst een stapje terug te doen. Je moet je conditie en je spierkracht weer rustig opbouwen. Loop je te hard van stapel? Dan is de kans heel groot dat je blessures oploopt en dan ben je een stuk verder van huis. Door rustig aan te beginnen met trainen, liefst onder begeleiding, zorg je ervoor dat je lijf weer went aan fysieke inspanning. Ook door op een lager niveau te trainen dan je voorheen deed, kun je veel resultaten boeken. Je zult merken dat het opbouwen een stuk sneller gaat dan toen je voor het eerst begon met trainen. Je kunt je conditie, onder de juiste begeleiding, weer naar je oude niveau krijgen en van daaruit gaan verbeteren. Door te trainen volgens een vooraf bepaald schema zorg je goed voor jezelf.

De voordelen van sporten

Sporten is goed voor je. Dat is algemeen bekend. Maar wat is er dan zo goed aan?

  • Je bouwt je conditie op

  • Je werkt aan je spiermassa

  • Je verliest gewicht

  • Je voelt je energieker

  • Je ervaart een geluksgevoel

  • Je mentale gezondheid gaat vooruit

Allemaal heel goede redenen om lekker te gaan sporten! Het is dus nu de tijd om, vrijblijvend, informatie op te vragen bij Personal Fitness Nederland!