Volop Gezond
Image default
Fitness

Met pensioen en vitaal blijven

 

Ben je al met pensioen of ga je binnenkort met pensioen, dan is de kans groot dat je veel makkelijker je tijd kunt indelen. Dat is fijn, de andere kant is dat je minder hoeft en daardoor misschien ook minder gaat bewegen dan je gewend was. Door met regelmaat te sporten kan je dit verlies aan beweging compenseren. Een leuke manier om dat te doen is indoor roeien op een roeitrainer. We gaan uitleggen waarom dat zo is.

Voordelen van een roeitrainer

De voordelen van een roeitrainer zijn legio en daarbij spreek ik uit eigen ervaring. Net gepensioneerd gooide de coronacrisis roet in de zwemtrainingen die ik gewend was te doen. Gelukkig maar want als alternatief heb ik een roeitrainer aangeschaft.

Inmiddels gebruik ik deze 6x in de week. Voordeel is dat je thuis, op ieder moment van de dag even kan gaan trainen. Je doet een full-body workout met weinig impact op je spieren. De kans op blessures is hierdoor klein. Wel is het verstandig om in het begin veel aandacht aan een juiste houding en techniek te besteden en voor een geleidelijke opbouw te kiezen. Op deze manier blijft  de kans op blessures ook klein, je wilt  immers vitaal blijven.

Is het dan niet saai?

Dat is de vraag die ik vaak krijg. Nu ik kan je verzekeren dat het antwoord NEEN is. Je moet er natuurlijk wel zelf iets van maken. Ik wissel rustige duurtrainingen af door meer of minder intensieve interval trainingen. Tijdens de duurtrainingen, warming up en cooling down kijk ik soms televisie. Tijdens de intervallen concentreer ik me op mijn tempo, de tijd en het aantal slagen per minuut. Op deze manier vliegt de tijd.

Ook beginnen met indoor roeien?

Niet twijfelen, gewoon doen. Mijn ervaring na ruim een jaar trainen is dat ik me veel sterker voel, en daar baat bij  heb bij andere activiteiten zoals klussen, verhuizen, wandelen, fietsen en lopen. Slapen doe ik als een roos. Een leuke roeitrainer om mee te beginnen die niet al te duur is, is de Focus Fitness Row 3. Uiteraard zijn er duurdere roeitrainers, maar ga eerst maar eens ontdekken hoe leuk indoor roeien is.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pensioen