Gember is vooral bekend vanwege het gebruik als smaakmaker in de Aziatische en Indische keuken. Maar gember biedt ook vele gezondheidsvoordelen, zoals de toepassing van gemberthee bij afvallen of inzet tegen diarree, misselijkheid en een opgeblazen gevoel.

Wat is gember nou eigenlijk:

Gember is een specerij. Het wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant en heeft een bittere en uitgesproken smaak. Gember heeft lage cholestorol- en sodiumwaarden en is een goede bron voor vezels, vitamine B6, ijzer, magnesium, potassium, selenium en vooral vitamine E.

Daarnaast heeft een onderzoek aangetoond dat gember hoge concentraties antioxidanten bevat. Deze antioxidanten bieden een significante bescherming tegen chronische ziektes. Mensen met artritis, fibromyalgie en andere ontstekingsziekten hebben daarom ook baat bij het eten van gember.

Dit is om je te laten beseffen dat gember een krachtige specerij is dat voor een legio aan kwaaltjes kan helpen. Want ook al ben je alleen van plan gemberthee te drinken om af te vallen, door gember te consumeren profiteer je ook van de andere voordelen.

Met verse gemberthee afvallen

De manier waarop gemberthee helpt met afvallen is niet door vet te verbranden maar door ervoor te zorgen dat je minder eet. Maar niet op de manier hoe een crash dieet werkt.

Het is wetenschappelijk onderzocht dat je minder honger hebt na het eten van gember. Met gember afvallen werkt dus op dezelfde manier als met appelazijn afvallen.

In dit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de mannen met overgewicht die elke ochtend twee gram gemberpoeder gemixt in warm water dronken veel minder honger hadden dan de mannen die geen gember consumeerden. Ook hadden de gemberdrinkers een voller gevoel dan de andere groep.

Gemberthee kan daarom een belangrijke rol spelen bij afvallen. Met gemberthee afvallen heeft daarbij een voordeel ten opzichte van normale gember. In ons westers dieet eten wij namelijk niet veel gember en krijgen we niet voldoende binnen om te afvallen. Gemberthee, daarentegen, is juist heel makkelijk te bereiden en kun je op elk moment van de dag drinken als je het in een thermoskan mee naar je werk of school neemt.

Gerelateerd artikel: Met appelazijn afvallen? Het kan echt!

Als je wilt afvallen met gemberthee begin je het beste ’s ochtends met je eerste kopje thee. Vervolgens drink je om de drie uur een kopje thee. Zo heb je altijd voldoende actieve stoffen in je lichaam en krijg je constant dat meer verzadigd gevoel. Ongezonde tussendoortjes krijgen dan veel minder snel de kans door jou opgepakt te worden. Ook leg je bij de lunch of avondeten eerder je mes en vork terug op tafel.

Verse gemberthee met limoen en honing

Omdat gember een nogal bittere smaak is thee met alleen gember niet lekker. Maar door toevoeging van honing en limoen kun je er een heerlijke thee van maken.

Hoe dat kan:

Limoen neutraliseert de bittere smaak terwijl de honing een zoete tint aan je thee geeft. Volg voor de juiste hoeveelheden het recept hieronder.

In plaats van apart gember en limoen te kopen raad ik je aan een kant en klare gemberthee te kopen. Dit is veel eenvoudiger en goedkoper dan het apart aanschaffen van alle ingrediënten.

Heerlijke gemberthee bereid je als volgt:

  1. Kook 4 kopjes water met een teentje gember ter grootte van een druif
  2. Als het water kookt haal je deze van het vuur en voeg je er het sap van één limoen aan toe
  3. Voeg hier 1 eetlepel pure honing aan toe

Heel makkelijk ’s ochtends te bereiden en mee te nemen in een thermoskan! Drink minstens 4 kopjes van deze thee per dag om je hongergevoel te onderdrukken, je spijsvertering te bevorderen en je over het algemeen energierijker te voelen.

De ultieme aanpak voor extreem gewichtsverlies

Het is duidelijk dat gemberthee gezond is en je zal helpen je gewichtsverlies een extra zetje te geven. Maar dat extra zetje is ook alles. Voor zichtbaar resultaat zal je wat meer moeite moeten doen. Geen zorgen, ook dat is niet moeilijk als je mijn richtlijnen volgt.

Gezond afvallen doe je door een simpele wijziging in je eetgewoonten aan te brengen. En daarmee bedoel ik niet dat je calorieën moet gaan tellen of een crash dieet moet gaan volgen voor snel en tijdelijk gewichtsverlies. Calorieën zijn zeker belangrijk bij afvallen maar nog belangrijker is waar je dagelijkse calorieën uit bestaan.

Met een simpele wijziging bedoel ik dat je een aantal producten niet langer meer consumeert. Terwijl je juist meer eet van andere producten. Een hele simpele wijziging. In dit artikel bespreek ik de richtlijnen tot in de detail.

Heb jij weleens gemberthee geprobeerd? Hoe vond jij de smaak? En hoe drink jij je gemberthee? Deel het met ons via een reactie hieronder.