Een makkelijk en gezond eet-patroon met een maaltijdbox

Ik hoor je meteen denken dat kan toch niet? Maar laat me je deze vraag stellen: Waarom kan dat niet? Precies! In dit artikel ga ik je vertellen hoe je door middel van een maaltijdbox jezelf een gezond eet patroon kunt aanmeten, heel makkelijk en zonder al teveel moeite. Als je je een beetje hebt verdiept in een gezonde levensstijl en misschien wel bezig bent geweest met afvallen dan weet je dat gezonde voeding en met name een gezond eet patroon de basis is, en voor al het andere komt. Vergeet de diëten en de ontelbare verschillende afval methodes, en laten we gewoon terug gaan naar de basis het aller belangrijkste “je voeding”.

Wat zijn maaltijdboxen precies?

Voordat ik je meer ga vertellen over “waarom een maaltijdbox zo gezond is” ga ik je eerst uitleggen wat het precies is.

Maaltijdboxen, foodboxen ze komen in veel verschillende soorten, je hebt naast de traditionele maaltijdbox tegenwoordig, fruitboxen, groenteboxen en zelfs ontbijt boxen. Het concept is heel simpel, het is een box gevuld met verse ingrediënten voor een aantal recepten voor een x aantal personen. Door middel van een flexibel abonnement kun je elke week een box bij je thuisbezorgd krijgen.

Met zo,n box hoef jij dus niet meer na te denken over het avond eten, en is het niet meer nodig om naar de supermarkt te gaan om de boodschappen voor het avondeten in huis te halen, dit wordt allemaal voor je gedaan door de bezorgers van deze boxen.

Voedingsdeskundigen.

Nu het mooie van deze boxen en ga ik je uitleggen waarom ze zo gezond voor je zijn.

Bij de meeste bedrijven die deze boxen leveren werken ze met chef koks en voedingsdeskundigen, deze bedenken samen de recepten met verse ingrediënten creëren ze uitgebalanceerde gerechten volgens de bekende schijf van vijf. Zo eet jij elke week gevarieerde gerechten en kom je aan al je nodige voedingstoffen die juist zo belangrijk zijn voor een evenwichtig eet patroon.

De combinatie van erg verse producten met de recepten die door voedingsexperts bedacht worden zorgen voor super gezonde en verse maaltijden die jezelf in een mum van tijd serveert. De producten zijn voornamelijk direct afkomstig van de boer en zonder tussenstop of lang bewaren bij jou thuis bezorgd. Veelal zijn de producten Biologisch geproduceerd waardoor en geen bestrijdings-middelen en toevoegingen in de producten zitten waardoor de kwaliteit en versheid van afneemt.

Al met al zijn de recepten die in een maaltijdbox zitten erg gezond en veel gezonder dan wanneer jezelf met producten uit de supermarkt gaat koken.

Wat zijn de gezondste boxen?

Nu je weet wat een maaltijdbox inhoudt en waarom ze zo gezond voor je kunnen zijn, wil je vast ook wel weten welke er zijn en vooral welke goed zijn. Omdat er zoveel verschillende boxen zijn en ze lang niet allemaal even goed zijn ga ik een paar boxen voor je noemen die bij de beste horen.

Wellicht heb je hem al ergens voorbij zien komen in een reclame op tv of in aan magazine, De Allerhande Box is de jongste maaltijdbox en is van Albert Heijn, AH is daarmee die eerste supermarkt die de grote bedrijven zoals HelloFresh en Marley Spoon wil concurreren met een op deze markt. Gek genoeg is ze dat gelukt want met hun ervaring, expertise en kwaliteit weet je dat je van AH een goede service kan verwachten, in combinatie met hun AH online platform weet je dat dit een succes is.

Andere goede boxen zijn natuurlijk HelloFresh, misschien wel de grootste en bekendste van de hele wereld, in ieder geval hier in Nederland, een goede service en goede boxen met een hoge kwaliteit, daarnaast heb je Marley Spoon die net als HelloFresh en de Allerhande Box ook een hoge kwaliteit heeft wat betreft de producten, maar het daarnaast met hun gerechten net even anders doet. Bij de alles andere bezorgers kun je niet zelf je recepten kiezen, je kunt wel zien welke recepten er deze week en volgende week in de boxen zitten, en op basis van die kennis kun je dan een keer een box overslaan, maar bij Marley Spoon kun je elke week zelf kiezen uit 7 nieuwe gerechten.

Zodra je een bestelling hebt gemaakt, maak je meteen een online account aan waar je gevraagd wordt o een smaak profiel in te stellen, op basis van dit smaak profiel krijg jij elke week je maaltijdbox met de recepten volgens jouw smaak profiel geleverd, wil je dit veranderen omdat je bijvoorbeeld geen kip of vis lust dan kun je dit heel eenvoudig via je online account doen en zo zelf de recepten wijzigen. Dit maakt Marley Spoon net even anders en een stuk leuker voor de meeste mensen.

De beste maaltijdboxen.

De boxen die ik net heb genoemd zijn zonder meer de beste boxen van Nederland, bij al deze bezorgers staat kwaliteit en service bovenaan, en werken ze allen met voedingsdeskundigen die de recepten bedenken. Er zijn er natuurlijk nog meer en voor een compleet overzicht van de beste maaltijdboxen van Nederland kijk je hier.

Ik heb veel mensen horen praten en zien schrijven over deze bekende boxen, er wordt erg veel over gediscussieerd maar een feit is dat deze boxen een erg goede bijdrage kunnen leveren aan jouw gezonde eet-patroon. Wanneer je dit moet doen door het volgen van een dieet of afval methode en je daar de bij behorende recepten voor krijgt moet je ook nog naar de supermarkt om de boodschappen te doen, je weet vaak niet eens waar je mee bezig bent, bij de meeste diëten krijgt je lichaam te weinig voedingstoffen binnen en verbrand je reserves, wat eigenlijk een slechte manier is voor je lichaam, de enige en beste weg naar een gezond leven begint nou eenmaal met een gezond voeding patroon, en laat de maaltijdbox daar nou net heel erg goed in zijn.

Ik hoop dat ik je aan het denken heb gezet en dat ik je geïnteresseerd heb gemaakt in een box, ik gebruik ze zelf al een tijd en ben erg blij met de aanwezigheid van deze boxen, ik geloof oprecht dat we er in Nederland veel baat bij kunnen hebben, zeker als je bedenkt dat het aantal mensen met overgewicht elk jaar meer wordt.